
Een school waar kinderen leren samen te praten, te werken, te spelen en te vieren, dat is openbare Jenaplanschool De Mheen.
De Mheen is een minimaatschappij waar je kind leert zich te uiten, te luisteren, en een mening te vormen. Een school waar kinderen leren samenleven en waar ze op ons mooie speelplein met ‘apenrots’ en waterpartij de wereld kunnen ontdekken en onderzoeken.
Kiezen voor De Mheen, is kiezen voor
- Een school met een prettig leef- en leerklimaat;
- Waar plezier voorop staat en we de verwondering omarmen;
- En we veel aandacht schenken aan ieders persoonlijke ontwikkeling;
- Maar ook aan goed leren lezen, schrijven en rekenen;
- Met daarbij vaardigheden zoals communiceren, presenteren en kritisch denken;
- Want dat is waar Jenaplanonderwijs voor staat.

De jongste, middelste en oudste
Bij leren en jezelf ontwikkelen staat plezier voorop. Gezellige lampen, planten, bankjes in een kring en een keukentafel om met elkaar aan te zitten; hier voelen kinderen zich thuis.
Onze enthousiaste en gedreven stamgroepleiders (leerkrachten) begeleiden de kinderen van verschillende leeftijden en niveaus in stamgroepen: leerjaar 1 en 2 in de onderbouw, leerjaar 3, 4 en 5 in de middenbouw, en leerjaar 6, 7 en 8 in de bovenbouw. In de stamgroep is je kind altijd een keer de jongste, de middelste en de oudste. Kinderen leren van elkaar, helpen elkaar en krijgen inzicht in wat ze al kunnen.
Ieder kind is uniek
Bij Jenaplanonderwijs gaat het niet alleen om kennisoverdracht, maar ook om de persoonlijke en brede ontwikkeling van je kind. De eigenheid van jouw kind staat centraal.
De basisvaardigheden taal, lezen en rekenen zijn nodig om de wereld te kunnen verkennen. Daarnaast hebben we veel aandacht voor vaardigheden zoals communiceren, samenwerken, kritisch denken en presenteren. Ieder kind is uniek en leert met zijn of haar specifieke talenten en vaardigheden bij te dragen aan de groep. Dat kan anderen in de stamgroep stimuleren om diezelfde vaardigheden te leren beheersen.

Kanjertraining
Vertrouwen, veiligheid, rust en wederzijds respect zijn de kernwoorden van de Kanjertraining.
De Kanjermethodiek past bij onze open cultuur waar ieder kind zichzelf mag zijn en waar iedereen welkom is. Elk schooljaar beginnen de stamgroepen met de Kanjertraining, waarmee we de sociale vaardigheden versterken. Dat doen we met de vijf afspraken van deze methodiek.
- We vertrouwen elkaar
- We helpen elkaar
- We werken samen
- We hebben plezier en
- We doen mee
Kinderen leren verantwoordelijkheid te nemen en we bevorderen zo het gevoel van vertrouwen en veiligheid in de groep. Burgerschap en sociale integratie zijn met de Kanjermethodiek verweven.
Ook interessant
Jenaplanonderwijs
Met ons Jenaplanonderwijs ontwikkelen kinderen zich in relatie tot zichzelf, tot anderen en tot de wereld om hen heen.
Ons team
Ons team bestaat uit enthousiaste en betrokken mensen die bewust voor het Jenaplanonderwijs hebben gekozen.
Rondleiding
Wil je meer weten over onze school en het Jenaplanonderwijs? Kom kennismaken! We leiden je graag rond.