Mobiele telefoons

We vragen ouders om met hun kind de noodzaak en risico’s van het gebruik van een mobiele telefoon te bespreken. Ook in onze lessen mediawijsheid besteden we hier aandacht aan.

Binnen onze school beogen we tijd voor elkaar en de lesstof. De afleiding door mobiele telefoons past daar niet bij. Wij geven daarom de voorkeur aan het thuis laten van smartwatches en mobiele telefoons.

Als een telefoon toch meegenomen wordt door kinderen die bijvoorbeeld na schooltijd meteen gaan sporten of naar de muziekschool gaan, hebben we een aantal afspraken opgesteld rondom smartphones en smartwatches:

  • Als de mobiele telefoon wel mee naar school genomen wordt, vragen we ouders om dit aan de stamgroepleider te bevestigen met een reden waarom.
  • Kinderen die een mobiele telefoon of smartwatch bij zich hebben, moeten hem bij aanvang van de schooldag buiten school uitzetten en daarna opbergen in de lade/bak van de stamgroepleider. Aan het einde van de schooldag neemt een ieder zijn telefoon weer mee. Pas dan mag de telefoon weer, buiten school, worden aangezet.
  • Kinderen nemen op eigen risico een mobiele telefoon mee naar school. Bij diefstal of schade is de school niet aansprakelijk en kan dit niet verhaald worden.
  • Een stamgroepleider beperkt het gebruik van zijn/haar eigen mobiele telefoon. Hij/zij heeft deze echter wel voor een aantal zaken nodig, zoals: bij calamiteiten, het elektronisch openen van de sporthal, om in te loggen in onze systemen (met behulp van authenticator), de absentie bijhouden, de digitale agenda en het maken van foto’s.
  • Voor een specifieke educatieve activiteit met de mobiele telefoon, kan de stamgroepleider de kinderen incidenteel toestemming geven om de telefoon mee naar school te nemen.
  • Het is voor kinderen altijd mogelijk om aan de stamgroepsleider te vragen of ze, onder of na schooltijd, voor dringende zaken naar huis mogen bellen met de vaste telefoon van school. Ook voor ouders geldt dat zij te allen tijde via het telefoonnummer van de school (055-366 26 99) hun kind(eren) kunnen bereiken dan wel een bericht kunnen doorgeven.